A bodywork egy mozgásos önismerti módszer

Szoktam mondani: „a mozgás jót tesz”. Mert kimozdít. Megmozdít. Megváltoztatja a belső érzeteidet, ha csak áthelyezed a testsúlyod a bal lábadról a jobbra… Mert körbejárhatod a helyzetet. Mert kiléphetsz a „történetből”, s átélheted a mozgás örömét, s fokozatosan felszabadulsz.

Mikor segít a bodywork előre lépned?

  • Ha nehezen kapcsolódsz az érzéseidhez. (Ezt abból tudod pl. ha azon kapod magad, hogy nem érzel, csak „robotpilóta”ként élsz.)
  • Ha párkapcsolataidban azt jelzik neked vissza, hogy elérhetetlennek éreznek.
  • Ha nehezen találod meg, mi is jó számodra.
  • Ha keresed, hogyan légy hű önmagadhoz.

Mi az, amit elsajátítasz a bodywork kurzuson?

A bodywork segítségével finoman kezdesz hangolódni a valódi szükségleteidre. Fokozatosan megtanulod kifejezni az igényeidet, a kéréseidet. Megtanulod és megerősödsz abban, hogy akkor mondj igent egy helyzetre, amikor valóban igent érzel, és megtanulod egyértelműen kifejezni, ha valamit nem akarsz. Mindezt a mozgáson keresztül gyakorolhatod be. Finomodik az érzékelésed, kapcsolódsz az erőforrásaidhoz. Csoporton töltődhetsz, kilazulhatsz.Az önfelfedezés után figyelmed természetesebben fordul kifelé is, ahol új kapcsolódási mintákat is kialakíthatsz.

Neked is hasznos lehet bodywork tapasztalatokat szerezni, ha az élet változásaiban belső iránytűt keresel. Kapcsolódhatsz a testhez, a testben tárolt érzésekhez. Ezeket apránként, lépésenként megismerheted, s ha megtalálod hogyan engedhetsz ezeknek teret, akkor feloldhatod beszűkítő voltukat. Azaz lehet az, ami van. Lehetsz olyan, amilyen vagy, megélheted az érzések sokszínűségét, megélheted a beszűkültség biztonságát és a tágasság élményét is.

Belemerülni – és tudni kiemelkedni

Az életben – önismeret szempontjából – két nagy hibát véthetünk:

  • ha nem merünk élni, nem merünk benne lenni helyzetekben, érzésekben, pillanatokban és;
  • ha valamiben benne vagyunk, és akkor is benne ragadunk, ha már vége lenne.

Van, hogy fejlődésünket, épülésünket az szolgálja, ha belemerülünk, s van, amikor az, ha eltávolodunk, s kívül kerülve ránézünk az élményeinkre, tapasztalatainkra, tudatosítjuk azokat.

A bodywork csoportokon mindezekre vannak helyzetek. A bodywork módszeréről a Bodywork Egyesület honlapján minden fontos tudnivalót megtalálsz.

Következő csoportjaink: 

PIHENJ MEG A JELENLÉTBEN, TALÁLJ EGYENSÚLYT – 2019. március 16.-tól, 7 alkalom át

„Tartalmasan, töltődően pihenős – hiszen az emberek egy része ritkán engedi meg magának, hogy igazából töltődjön, hogy igazából elengedje a munkát, a szervezést, a „problémáit”, a gondolkozást.”

Részletek és jelentkezés:

„JÁTSSZUK AZT, HOGY… ” – 2019. április 13., egy napos workshop

Lehetsz szabadon, nem fogunk szavadon! Mozgasd meg… a fantáziádat!
Az Everness fesztivál két játékos csoportvezetője Ildi és Márton a nyári tartalmas, töltődős és szabad bemutató workshop után egésznapos workshopot tartanak. A bodywork módszereinek mozgásos alapjain, a képzelet felhasználásával, játékos és komoly eszközökkel, egy napot a felszabadultságnak szentelnek.

Részletek és jelentkezés:

Személyesen írnál, kérdeznél? Bökj e linkre: kiserlek.hu@gmail.com