Minden útra csak onnan indulhatsz ahol éppen vagy.
Igaz ez az önismeretre is. Vedd észre mi az igazságod, mi a valóságod. Miben vagy érzelmileg, kapcsolataid szempontjából. Vedd számításba az erőforrásaidat – hiszen mindenkinek vannak. S aztán találd meg merre indulj el. Mi az amivel kezdjed. Ebben tudlak kísérni.

„A változás paradoxona, hogy mindaddig nem változhatunk meg, ameddig nem fogadtuk el magunkat a mostani állapotunkban.

Hatalmas energiák szabadulnak fel az emberi életben akkor, amikor egybevág az, ahogyan gondolkdunk, amiben hiszünk, és ahogyan élünk.”

J.Krishnamurti

Ahogy dolgoztam a magam élethelyzetén és belső gondjaim megoldásán Márton jelenlétét ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor egy erdőben járok. Ő jön velem, kísér az ösvényen, amin lépdelek, s felhívja a figyelmem bizonyos dolgokra, amelyek az egyes útszakaszokon -mintegy a fák mögött- vagy egyes kanyarulatokban ott vannak.

Egyik első kliensem 2013-ból

Az önsmereti kísérést nagyon találóan fogalmazta meg e kedves hölgy.

Mentorként széles élettapasztalatokkal rendelkező, szakértő barátként vagyok jelen. Adom a tudásom, jelzem, ha valami fontos dolgot nem vesz észre a kliensem, s kísérem abban a tempóban, ahogy ő tud haladni.
Ebben segítségünkre szolgálnak egyes pszichológiai és integrál szemléletű modellek, amelyeket az adott élethelyzet, életterület megvilágítására alkalmazok.

S miért szükséges bizonyos élethelyzetekben kísérő?
Mert a magunk erdejében vannak dolgok, amiket egyszerűen nem veszünk észre. Vannak dolgok, amiket természetesnek veszünk, holott lehet, hogy változtathatunk rajtuk.

S vannak olyan élethelyzetek, amikben az addigi tudásunk, tapasztalatunk éppen, hogy nem elég. Pl. egy nagy változás, pl. egy nagy veszteség.

Van, hogy a délelőtt tudatossága már nem elegendő a délután helyzetének megoldására.

C.G.JUng